Projektinė veikla

Vizitas į Hamburgą

Balandžio 11-14 dienomis Radviliškio technologijų ir verslo mokymo centro darbuotojai: profesinio mokymo skyriaus vedėjas Alfonsas Ivoškis ir apdailininko specialybės vyresnysis profesijos mokytojas Romas Elinauskas kartu su Kvalifikacijų ir profesinio mokymo plėtros centro darbuotojais pagal projektą ERASMUS+ Project N°. 2015-1-LT01-KA102-013099 lankėsi Hamburge.

Projekto tikslas: susipažinti su Vokietijos profesinio mokymo dualinio ugdymo sistema, kuri padeda neįgaliems asmenims integruotis į darbo rinką ir visuomenę. Projekto koordinatorius: Kvalifikacijų ir profesinio mokymo plėtros centras (grupės vadovė Almina Počešiūnienė).

Delegacija Vokietijoje lankėsi šiose įmonėse: Berufsbildende Schulen BBS, Buxtehudėje, Salo Holding AG, Hamburge, Salo filial, Neumünsteryje, Schweißtechnische Lehr- und Versuchsanstalt Nord/ Zum Handwerkszentrum, Hamburge.

Projekto partneriai Vokietijoje mielai supažindino su dualinio mokymo sistema, akcentuodami neigalių asmenų, tame tarpe turinčių autizmo susirgimą, specifiką, aprodė modernias dirbtuves: suvirintojų, statybininkų, maisto ruošimo ir patalpų tvarkymo, automechaniko, mechatronikos ir kt. Atsakė į mums rūpimus klausimus, teigė, jog yra pasiruošę ateityje bendradarbiauti įvairiuose projektuose, teikti metodinę pagalbą.
Po oficialių susitikimų buvo galimybė susipažinti su Hamburgo miesto centru, miesto rotuše, šv. Mikalojaus bažnyčia ir stebėti miesto panoramą iš bažnyčios bokšto, pereiti tuneliu po Elbės upe, apžiūrėti miniatiūrų ekspoziciją bei meno ir amatų muziejus.

Profesinio mokymo skyriaus vedėjas Alfonsas Ivoškis,
vyresnysis profesijos mokytojas Romas Elinauskas