Projektinė veikla

Vizitas Prancūzijoje

Gegužės 6-13 dienomis Radviliškio technologijų ir verslo mokymo centro vyresnioji profesijos mokytoja Loreta Zakienė ir mokytoja Vitalija Rutkauskienė pagal Erazmus projektą „Profesinė mokykla visiems“ kartu su Šiaulių profesinio rengimo centro bei jų partnerių atstovais lankėsi Paryžiuje. Mokytojos turėjo galimybę susipažinti su Prancūzijos švietimo sistema, profesinio mokymo programomis, darbo su rizikos grupėmis specifika.

Vykdant vizito programą mokytojos lankėsi Prancūzijos švietimo ministerijos Versalio skyriuje, kur susitiko su rektoriaus pavaduotoja Lorence Janssens ir domėjosi specialiųjų poreikių mokinių integracija į bendrąją švietimo sistemą Prancūzijoje.

Stebėjo darbo procesus Prony ir Belliard profesiniuose licėjuose, lankėsi Turbulences mokymo įstaigoje, domėjosi rizikos grupės vaikų mokymu, užimtumu ir įdarbinimu.
Dalyvavo Emile Zola mokykloje vykusiuose seminaruose „Darbas su socialinę atskirtį patiriančiais ir rizikos grupės vaikais“ bei „Efektyvi psichologinė-socialinė ilgalaikė pagalba, skirta rizikos grupės ir socialinės atskirties mokiniams“.

Už įdomią bei turiningą kultūrinę programą, kurios metu aplankytos įžymios Paryžiaus vietos, esame dėkingos vizito koordinatorei ir vertėjai Sorbonos universiteto dėstytojai dr.Giedrei Veršinskienei.

Mokytoja Vitalija Rutkauskienė