Projektinė veikla

Radviliškio technologijų ir verslo mokymo centras pradeda bendradarbiavimą su Danijos Karalystės profesinio rengimo koledžu ZBC. Šis koledžas jungia aštuonias mokyklas, esančias skirtinguose Zealand krašto miestuose. Roskildės mieste yra mokykla, kurioje mokosi būsimi virėjai, kepėjai, mėsininkai, taip pat turizmo sektoriaus darbuotojai.

2017-09-24/2017-09-28 ZBC mokykloje Roskildėje lankėsi RTVMC direktorius Jonas Pravilonis ir projektų vadovė Julija Astrauskienė.

Darbo vizito metu Tarptautinio bendradarbiavimo skyriaus darbuotojai supažindino radviliškiečius su Danijos profesinio rengimo dualine mokymo sistema.

Jie pravedė ekskursiją po mokyklos teritoriją, parodė turimą mokymo bazę- virtuves, kepyklas, maisto sandėlius- šaldiklius, restoranų sales, kiaulių skerdyklą, mėsos išdarinėjimo cechus, mokyklos parduotuvę, konferencijų sales ir auditorijas. ZBC koledžas turi konferencijų centrą, kur beveik kiekvieną dieną vyksta mokymai ir seminarai.

Trijose virtuvėse gaminamas maistas mokiniams ir konferencijų dalyviams. Mokyklos restoranų ir kavinės salėse parduodama mokinių pagaminta produkcija ir kainos čia žymiai mažesnės, nei miesto maitinimo įstaigose.

 

Taip pat mokykla dažnai organizuoja įvairias šventes ir specialius vakarėlius. Į juos kviečiami aplinkiniai gyventojai, pensininkai, jaunimas. Už labai palankią kainą jie gali gerai praleisti laiką ir paskanauti mokinių virėjų pagaminto maisto: salotų, mišrainių, mėsos, paukštienos, žuvies gaminių- karštų ir šaltų patiekalų, mokinių keptos duonos bei bandelių.

Mokyklos skerdykloje kas savaitę paskerdžiama po 130 kiaulių. Mokiniai, kurie mokosi mėsininko specialybės, mokosi, kaip teisingai supjaustyti kiaulieną. Jie turi paruošti aukščiausios kategorijos mėsą- išpjovas, karbonadus, kumpį, šoninę, karką ir pan., turi išmokti apdoroti papjautą kiaulę taip, kad jų būsimi darbdaviai galėtų gauti iš parduodamos produkcijos didžiausią pelną. 

ZBC taip pat turi savo parduotuvę, kurioje aplinkiniams gyventojams parduodama mokykloje pagaminta produkcija- kaip įvairių rūšių žalia mėsa, taip ir kepti bei rūkyti gaminiai- kotletai, dešros, vyniotiniai ir daug kitų produktų.

Vizito metu buvo aptartas ir suplanuotas virėjo specialybės mokinių iš RTVMC darbo praktikos vizitas.

2018 metų sausio- vasario mėnesiais 6 mokiniai iš Raudondvario atliks penkių savaičių praktiką ZBC koledže pagal Erasmus+ programos 1 pagrindinio veiksmo projektą Nr. 2017-1-LT01-KA102-035036 “Tarptautinis bendradarbiavimas, skirtas pagerinti mažiau galimybių turinčių ir neįgalių jaunuolių profesinį mokymą”.

Projektų vadovė Julija Astrauskienė