Kovo 18-22 dienomis centro virėjo specialybės aštuoni pirmo kurso mokiniai vyko į Panevėžio mokymo centro Restoranų ir viešojo maitinimo mokymo skyrių, kuriame organizuoti trisdešimties valandų mokymai pagal jungtinį projektą „Įgyk praktinių įgūdžių sektoriniame praktinio mokymo centre!“.
Mokymus vedusi vyresnioji profesijos mokytoja Žydrūnė Skilandienė pirmiausia mokinius supažindino su virtuvės įrenginiais ir saugaus darbo taisyklėmis. Mokymų metu mokiniai mokėsi gaminti naminius makaronus su daržovių padažu, įdarytus beigelius, daržovių troškinį (Ratatouille), itališką duonelę (Grissini), šviežių daržovių salotas, salotų užpilą su medumi ir garstyčiomis, naminį majonezą, „Beždžionių“ duoną bei saldžius vaflius su karameliniu padažu.
Mokiniai džiaugėsi, kad galėjo ne tik mėgaujasi gamindami, įvertindami, bet ir ragaudami naujus patiekalus. Būsimieji virėjai patobulino praktinius įgūdžius ir skaitmenines kompetencijas. Mokiniams įteikti įgytų kompetencijų pažymėjimai.
Radviliškio technologijų ir verslo mokymo centro informacija