Naujienų archyvas

Užgavėnės – paskutinė žiemos šventė, pasižyminti žiemos išvarymo šėlionėmis, sočių blynų gausa, praskaidrinanti kasdienybę prieš pavasario darbus.

Blynų šventė namuose

Šiemet dėl karantino žiema iš kiemo varyta saugiai, neišėjus iš namų, tačiau smagiai ir kūrybiškai. Centro antro kurso virėjo specialybės mokiniai namuose kepė įvairių rūšių blynus, dalinosi jų receptais, idėjomis ir nuotraukomis.  

Amanda pasiūlė kitiems išsikepti čirvinius blynus su obuoliais.

Čirviniai blynai su obuoliais

Reikės:

  • 2 stiklinių miltų,
  • 2 kiaušinių,
  • 1 obuolio,
  • 2 v/š cukraus,
  • 2 v/š aliejaus,
  • 1 v/š grietinės,
  • 1 a/š vanilinio cukraus,
  • 1 žiupsnelio druskos.

Gaminame:

  1. Kiaušinius išplakame su cukrumi, vaniliniu cukrumi ir druska. Dedame grietinę, pilame pieno ir išplakame.
  2. Suberiame burokine tarka sutarkuotą obuolį ir dar kartą išmaišome.
  3. Įkaitiname specialią čirvinių blynų keptuvę, dedame tešlą ir kepame.
  4. Tiekiame su grietine, uogiene ar mėgstamu padažu.

Mokytoja metodininkė Raisa Bučinskienė

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6