Naujienų archyvas

Sveikatai palanki mityba

Lapkričio 16 dieną Radviliškio technologijų ir verslo mokymo centre pravesta integruota pamoka – degustacija, kurioje virėjo specialybės mokiniai supažindinti su sveikatai palankia mityba ir jos įtaka žmogaus organizmui.

Pamokos metu mokiniai turėjo galimybę pasisemti žinių ir motyvacijos gaminti sveikatai palankų maistą. Jie susipažino su sveikatai palankios mitybos pagrindais ir valgymo kultūra, žaliavomis ir naujausiais sveikatai palankių patiekalų gaminimo principais. Akcentuota sveikos mitybos ir fizinio aktyvumo reikšmė žmogaus organizmui.

Virėjo specialybės mokiniams pasiūlyta išsirinkti sveikatai palankias žaliavas ir pagaminti patiekalus. Mokiniai gamino sveikuoliškus kokteilius, virė pilno grūdo kruopų košę, gardino ją trintomis uogomis, sėklomis, vaisiais, degustavo.

Pamoką vedė virėjo specialybės mokytoja metodininkė Raisa Bučinskienė, vyresnioji profesijos mokytoja Daiva Petrauskienė ir kūno kultūros mokytoja metodininkė Stefa Bartkuvienė.

Radviliškio technologijų ir verslo mokymo centro informacija

  • 001
  • 002
  • 003
  • 004