Naujienų archyvas

Spalio 16-oji – Pasaulinė maisto diena. Tą dieną siekiama atkreipti dėmesį į sveiką mitybą, stiprinti žmonių solidarumą kovojant su badu, prasta mityba bei skurdu.

Prisidėdami prie Pasaulinės maisto dienos paminėjimo Radviliškio technologijų ir verslo mokymo centro virėjo specialybės mokiniai ir profesijos mokytojos sukvietė centro bendruomenę į šiai dienai skirtą renginį.

Centre paminėta Pasaulinė maisto diena

Jo metu virėjo specialybės mokiniai visus vaišino vaisiais ir pačių pagamintu daržovių troškiniu iš ekologiškų daržovių. Paruošta stendinė medžiaga apie maisto svarbą.

Direktoriaus pavaduotoja ugdymui Stanislava Kavaliauskienė paragino susirinkusius daugiau dėmesio skirti sveikesnės mitybos įpročiams ugdyti.

Šiuo renginiu norėta priminti bendros sveikos mitybos rekomendacijas: maistui vartoti kuo įvairesnių šviežių maisto produktų, domėtis jų sudėtimi ir rinktis tuos, kuriuose yra kuo mažiau konservantų, valgyti daugiau daržovių, uogų ir vaisių, mažiau saldumynų, kasdien gerti vandenį.

Vyresnioji profesijos mokytoja Daiva Petrauskienė

  • 001
  • 002
  • 003
  • 004