Naujienų archyvas

Balandžio 28 dieną Kauno statybos ir paslaugų mokymo centre vyko Nacionalinis specialiųjų ugdymosi poreikių turinčių mokinių profesinio meistriškumo konkursas „Virėjas 2017“.

Konkurse dalyvavo Kauno maisto pramonės ir prekybos mokymo centro, Kauno statybos ir paslaugų mokymo centro, Kėdainių profesinio rengimo centro ir Radviliškio technologijų ir verslo mokymo centro komandos. Komandas sudarė po 4 mokinius. Konkursas buvo vykdomas centro Reabilitacinio profesinio rengimo skyriaus vidiniame kieme. Kauno statybos ir paslaugų mokymo centras, organizuojantis ir vykdantis konkursą, kiekvieną komandą aprūpino palapinėmis, griliais, anglimi, stalais, suoliukais, vandeniu bei valymo priemonėmis.

Konkurso metu dalyviai atliko dvi praktines užduotis: vištiena su garnyru (gaminama grilyje) ir desertas, gaminamas tik grilyje. Vertinimui buvo pateikta po vieną porciją parodomąją (nedegustuojamą) ir po dvi porcijas degustavimui.

Buvo vertinama: bendras patiekalo vaizdas, pirmo kąsnio skonis, pagrindinio ingrediento skonis, iškepimo laipsnis, garnyro skonis, bendras patiekalo suderinamumas.

Konkurso dalyvių darbus vertino komisija, sudaryta iš kompetentingas įstaigas ir darbdavius atstovaujančių įmonių atstovų: Barbekiu asociacijos prezidentas Juozas Kaminskas, asociacijos nariai – Galina Bovševič, Vera Grigoravičienė ir Modestas Kučinskas.

Geriausius rezultatus konkurse parodė ir iškovojo pirmąją vietą Radviliškio technologijų ir verslo mokymo centro komanda. Centro komanda buvo apdovanota ir už geriausią vištienos patiekalą. Dalyviams buvo įteikti diplomai, medaliai. Visi konkurso dalyviai apdovanoti padėkos raštais ir atminimo dovanomis.

Mokines konkursui ruošė virėjo specialybės profesijos mokytoja metodininkė Raisa Bučinskienė.
Dėkojame virėjų specialybės mokinėms Faustai Zevertaitei, Laurai Burbaitei, Dianai Jokubaitytei ir Monikai Jovaišaitei, laimėjusioms I-ąją vietą!

Mokytoja metodininkė Raisa Bučinskienė