Naujienų archyvas

Bendradarbiaujant su Šiaulių regioniniu karjeros centru, gegužės 26 d. staliaus, suvirintojo, dažytojo - tinkuotojo padėjėjo ir dailių tekstilės dirbinių gamintojo specialybės mokiniams sudaryta galimybė apsilankyti Vakarų Medienos grupėje (VMG) įsikūrusioje Naujosios Akmenės rajone.

Vizitas į įmonę „Vakarų Medienos grupė“

Įmonės atstovai supažindino su VMG grupės struktūra. VMG grupėje medienos pramonės ir baldų gamybos technologinį procesą lydi modernios ir novatoriškos gamybos bei medžio apdirbimo technologijos. Toks nuolatinis gamybinių procesų mechanizavimas ir automatizavimas suteikia galimybę efektyviai naudoti darbo jėgą, didinti darbo užmokestį ir kurti aukštos pridėtinės vertės darbo vietas. Ypatingas dėmesys įmonėje skiriamas tvarumo vystymui ir darbuotojams. Įmonė dirba be technologinių atliekų. Visos technologinio proceso metu likusios medžiagos yra perdirbamos. VMG grupė tai augančių įmonių grupė. Vizito metu mokiniai susipažino su technologiniu procesu kaip gaminamos medžio drožlių plokštės, pamatė kaip automatizuotai gaminami baldai.

Vizitas į įmonę „Vakarų Medienos grupė“

Įmonės atstovai pasidžiaugė birželio mėnesį pradėsiančia veikti klijuoto lukšto įmone, atsakė į užduotus, mokinius dominančius, klausimus.

Vyresnysis profesijos mokytojas Saulius Dailidonis