Naujienų archyvas

2022 metų lapkričio 21-25 dienomis Radviliškio technologijos ir verslo mokymo centre virtuvės šefai iš Italijos Mindaugas Lucka, Giuseppe Darrico ir Giovanni Di Trani vedė praktinius užsiėmimus virėjų specialybės mokiniams ir profesijos mokytojams.

Itališkų patiekalų savaitė

Šefai supažindino su itališkos virtuvės tradicijomis, maisto ruošimo technologijomis, receptūra bei maisto gaminimo subtilybėmis. Tai jau ne pirmas kartas, kai svečiai iš Italijos veda mokymus centre apie itališkus patiekalus ir jų gamybos ypatumus. Pasidalinta itališko maisto gaminimo paslaptimis ir su Radviliškio Lizdeikos gimnazijos technologijų mokytoja bei Radviliškio Krašto Bendruomenės pirmininku Gediminu Lipnevičiumi, kuris negailėjo gražių žodžių dėl besitęsiančio glaudaus bendradarbiavimo.

Centro direktorius Jonas Pravilonis pasidžiaugė, kad įgyvendinant Erasmus + projektą Nr. 2020-1-LT01-KA102-077613 „Tarptautinio profesinio mobilumo įtaka specialiųjų poreikių ir mažiau galimybių turinčių jaunuolių profesinių ir socialinių įgūdžių ugdymui“ atsirado puiki galimybė iš arčiau susipažinti su itališka virtuve bei jos istorija.

Žavėjo degustaciniai stalai, ant kurių puikavosi itališkos pastos, lazanijos, picos, vegetariški, žuvies ir jūros gėrybių užkandžiai bei karštieji patiekalai. Kiekvienos dienos pabaigoje vyko pagamintų patiekalų degustacija, mokiniai ir profesijos mokytojai dar kartą galėjo aptarti rūpimus klausimus.

Dalyvavusiems mokymuose virėjų specialybės profesijos mokytojams įteikti pažymėjimai.

Tai puiki profesinio meistriškumo savaitė, pripildyta įmantriausiais kvapais ir skoniais, kupina įspūdžių, bendravimo ir naujų žinių.

Mokytoja metodininkė Raisa Bučinskienė

  • 001
  • 002
  • 003
  • 004
  • 005
  • 006
  • 007
  • 008
  • 009
  • 010
  • 011
  • 012
  • 013
  • 014
  • 015
  • 016
  • 017
  • 018
  • 019
  • 020