RADVILIŠKIO TECHNOLOGIJŲ IR VERSLO MOKYMO CENTRAS



Kviečiame mokytis!
Kviečiame mokytis!
logotipas1.jpg anigif11.gif
 
 
 
 
 
 

















 
   Sveiki, Radviliškio technologijų ir verslo mokymo centro puslapio svečiai! Džiaugiamės, kad domitės mūsų mokykla. Kviečiame mokytis jaunuolius ir suaugusius, specialiųjų poreikių mokinius ir neįgaliuosius. Tikimės, kad rasite mūsų svetainėje Jus dominančią informaciją.



 AKCIJA ,,RŪKYMAS KENKIA TAU…”


    Minint Nerūkymo dieną lapkričio 20 – ąją Radviliškio technologijų ir verslo mokymo centre  vyko akcija „Rūkymas kenkia tau...“.
Akcijos metu vyko diskusijos apie rūkymo žalą rūkančiųjų ir aplinkinių žmonių sveikatai. Mokiniai piešė piešinius ir juos eksponavo I aukšto fojė bei  prie pirmos pagalbos kabineto. Ant plakato „Kodėl verta mesti rūkyti“ jaunuoliai rašė savo nuomonę, kokios rūkymo pasekmės, kokie organai žalojami rūkant ir kt.          
    Skaitydami stendinę medžiagą mokiniai susipažino su informacija apie cigaretės sudėtį, kaljano rūkymo žalą, apie teigiamus organizmo pokyčius metus rūkyti, sužinojo, kiek pinigų rūkantieji netenka surūkę pusę pakelio cigarečių per dieną. 
                                                          
 
 nerkymo_20.jpg
 
Jolita Baužienė, visuomenės sveikatos priežiūros specialistė
Julija AstrauskienėįPirmadienis 24 lapkričio 2014 - 10:16:38

 LINKĖJIMAI IŠ ITALIJOS


erasmus_mazas.jpg

2014/2015 m.m. RTVMC kaip siunčiantis partneris dalyvauja Kauno SPSVDPRC projekte 2014-1-LT01-KA102-000100 „Meistriškumas“. 
2014-11-04 keturios RTVMC virėjo specialybės mokinės ir viena mokytoja išvyko į darbo praktikos vizitą. Jos dirbs Romoje visą mėnesį.

Gavome iš mūsų praktikančių tokį laiškelį. 

Laba diena, rašo delegacija iš Italijos. 
Gyvename gerai, esame sveikos ir gyvos, viskas pas mus einasi puikiai. Merginos patenkintos darbu, dirba pilną savaitę, skirtingose darbo vietose. 
Dirba grupelėmis po 2 merginas greito maitinimo restorano kavinėse. 
Labai puikus oras, kartais lyja, bet nieko tokio. 
Gyvename Karito bendruomenėje, pas vienuoles, mus puikiai maitina. 
Daug keliaujame. Aplankėme, KOLIZIEJŲ, AKVA PARKĄ, ZOLOGIJOS SODĄ, ROMOS FORUMĄ, ir dar daug vietų .... 
Neturime prieigos prie interneto, todėl labai sunkiai parašyti laišką. 
Perduokit linkėjimus visiems. 
IKI GREITO SUSITIKIMO.
Julija AstrauskienėįAntradienis 18 lapkričio 2014 - 16:57:29

 ĮMONĖS „CAPAROL“ SEMINARAS CENTRO APDAILININKAMS


   Lapkričio 11 dieną Radviliškio technologijų ir verslo mokymo centre  lankėsi „CAPAROL“ įmonės vadybininkė Tatjana Šimonienė ir technologas Gintautas Barzdaitis.  Jie vedė seminarą „Fasadų šiltinimas“. 
   Svečiai supažindino apdailininko specialybės mokinius ir profesijos mokytojus su šiltinimo medžiagų  pritaikymu įvairių pastatų įvairiems paviršiams. Pademonstruoti medžiagų pavyzdžiai, kalbėta apie šiltinimo sistemas, rodyta video medžiaga. Atskleisti tipiški šių darbų trūkumai, atsirandantys dėl įvairių priežasčių, nurodyti jų šalinimo būdai. Seminaro vedėjai atsakė į mokinių ir mokytojų klausimus apie šiltinimo sistemas.
   Profesinio mokymo skyriaus vedėjas Alfonsas Ivoškis padėkojo ,,CAPAROL“ įmonės atstovams  už aktyvų bendravimą su mokyklos mokiniais ir mokytojais, nuoširdų pasakojimą. Po seminaro klausytojams buvo įteikti sertifikatai. Aptarta būsimo seminaro tema bei data.    
 
apdail_11.jpg                                                           
                                                                     Almantas Minkevičius, profesijos mokytojas
Julija AstrauskienėįPenktadienis 14 lapkričio 2014 - 14:50:58

 RTVMC VIRĖJO SPECIALYBĖS MOKINIŲ LAIMĖJIMAS


  • Paruošė  Raisa Bučinskienė, profesijos mokytoja metodininkė
Lapkričio 7 dieną Lietuvos restoranų vyriausiųjų virėjų ir konditerių asociacija pirmą kartą surengė „Geriausio mokinio su specialiaisiais ugdymo poreikiais“ virėjų specialybės mokinių meistriškumo konkursą. Konkursas buvo atviras visuomenei – jį galėjo stebėti visi lankytojai, jaunieji ir profesionalūs virėjai. Renginį vedė Beata Nicholson. Konkurse dalyvavo jaunųjų virėjų komandos – profesinių mokyklų mokiniai. Radviliškio technologijų ir verslo mokymo centrui atstovavo antro kurso virėjo specialybės mokinės Iveta Čepaitė ir Arvilė Vaitiekūnaitė. Mokinėms konkursui pasiruošti padėjo profesijos mokytoja metodininkė Raisa Bučinskienė. Konkurso tikslas – ugdyti mokinių, turinčių specialiųjų ugdymosi poreikių, profesinį meistriškumą, profesinio pasirengimo motyvaciją, kūrybiškumą, iniciatyvą; plėsti dalykinį bendradarbiavimą ir integruoti besimokančius virėjo amato mokinius su specialiaisiais ugdymo poreikiais į visuomenę, skatinti profesijos mokytojų iniciatyvumą ir kūrybiškumą.                 
Konkurso dalyviai atliko praktinę užduotį, kurios metu ruošė 6 porcijas vieno kąsnio sumuštinių asorti, panaudojant spalvotą sviestą. Konkurso metu komisijos atstovai stebėjo mokinių darbą. Radviliškio technologijų ir verslo mokymo centro atstovės komisijos vertinimui pateikė: sumuštinius su vištiena kokoso drožlių apvalkale, su silke, keptu buroko griežinėliu ir karamelizuotais svogūnais, su vištienos kepenėlių paštetu ir bruknių džemu, tigrine krevete, karamelizuotu obuoliu, serrano kumpiu, naudojant įvairiaspalvį ir įvairiaskonį sviestą. Vertinimo komisijai buvo pateikta po 1 vieno kąsnio porciją. Dar viena porcija sumuštinių asorti buvo pateikta ekspozicijai ant patiekalų stalo. Patiekimui buvo panaudoti ne tradiciniai porcelianiniai indai, bet Radviliškio technologijų ir verslo mokymo centro stalių specialybės mokinių pagamintos lentutės – padėkliukai. Konkursinius darbus vertino tarptautinė komisija: LRVVKA prezidentė Rūta Šiušienė, Serge Fery (Prancūzija), Svetlana Riškova (Latvija), Iulia Dragut (Rumunija), Kamil Luhn-Skibinski (Austrija).       
Radviliškio technologijų ir verslo mokymo centro mokinės konkurse pasirodė labai gerai, buvo apdovanotos bronzos medaliu, atminimo dovanėlėmis ir Beatos Nicholson knyga su autorės autografu. Merginų darbai sulaukė daug dėmesio: fotoaparatų objektyvai, operatoriaus kamera dažnai buvo nukreipti į dirbančias merginas ir jų paruoštus sumuštinius. 

20141107_155349.jpg
 
20141107_163514.jpg
 
20141107_170457.jpg
 
20141107_170744.jpg


Julija AstrauskienėįKetvirtadienis 13 lapkričio 2014 - 13:28:41

 HELOVINO VAKARĖLIS


    Lapkričio 6 – osios vakarą į RTVMC šokių salę susirinko šiurpūs persirengėliai – vaiduokliai, raganos, velniai, pabaisos, ateiviai, vampyrai: vyko helovino vakarėlis.
    Renginio vedėja būrelių vadovė Irena Kavaliauskienė trumpai apibūdino helovino šventės atsiradimo istoriją ir paskelbė vakarėlio pradžią. I kurso apdailininko, staliaus, šaltkalvio, virėjo, II kurso viešbučio darbuotojo, šaltkalvio, virėjo specialybių mokiniai surengė šaunius pasirodymus: „Velnias manyje gyvena“, „Lordi“, „Zombiai“, „Extrim“, „Jaunosios raganaitės“, „Prisikėlę iš numirusių“. Vakarėlio metu mokiniai šoko, žaidė žaidimus: „Mumijos“, „Raskit raganą“, „Kas užsės kėdę“, „Faraonas“.
   Aktyviausios ir linksmiausios helovino vakarėlio grupės nominacijas pelnė V14 grupė. Kitos nominacijos pasiskirstė taip: įspūdingiausias pasirodymas – V-2 grupė, šiurpiausias pasirodymas – ST14 grupė, baisiausias helovino veidas – AP14 grupė, heloviniškiausias kostiumas – Š14 grupė.  
Julija AstrauskienėįAntradienis 11 lapkričio 2014 - 10:07:30

 RENGINIAI “SVEIKA MITYBA - SVEIKAS ŽMOGUS”


Spalio 24 dieną centre vyko renginiai „Sveika mityba – sveikas žmogus“, skirti  Pasaulinei maisto ir Europos sveikos mitybos dienoms  paminėti. 
I kurso viešbučio darbuotojo specialybės mokiniai ir profesijos mokytoja Janė Džiautienė karpė karpinius ir parengė stendą ,,Valgyk vaisius ir daržoves – būsi sveikas“. 
Visų kursų virėjo specialybės mokiniai kartu su profesijos mokytojomis Laima Kalasauskiene, Laimute Kasperavičiene, Raisa Bučinskiene, Gražina Butviliene ir Rima Miliauskiene paruošė sveiko maisto parodėlę – degustaciją. Jos metu buvo galima paskanauti karštos moliūgų sriubos, obuolių, burokėlių, salierų, morkų sulčių, vaisių – daržovių vėrinukų, morkų saldainių, morkų keksiukų, daržovių duonelės ir kt. Pietų metu valgykloje visi galėjo paskanauti morkų – moliūgų blynų. I aukšto fojė buvo parengti stendai su mokinių piešiniais ir informacine medžiaga apie sveiką mitybą. 
Vyko diskusijos apie  tai, kam žmogui reikalingas maistas, kaip mūsų organizmus veikia gazuoti, su saldikliais gėrimai, kokios yra sveikos mitybos taisyklės ir kt. Aptariant ,,Maisto piramidę“ išsiaiškinta, kiek per dieną reikia išgerti skysčių, kokia žuvies, vaisių ir daržovių nauda. Buvo dalinami lankstinukai ,,Sveika mityba – sveikas žmogus“ ir  „Maitinkimės sveikai“.  

dsc04833.jpg

p1010045.jpg

p1010060.jpg
                                                
  • Jolita Baužienė, visuomenės sveikatos priežiūros specialistė  
Julija AstrauskienėįSekmadienis 02 lapkričio 2014 - 01:29:28

Eiti į puslapį       >>  

Naujienų rubrikos




DB užklausų46. Atminties panaudojimas3,389KB